Lunch på Lingon, Food & Friends

Anledningen till namnet på bloggen beror, som ni förmodligen redan listat ut, på min förkärlek till burgare. Hamburgare i alla dess former brukar ju smaka rätt bra men enligt mig är det få versioner som faktiskt slår en dubbel cheeseburgare. Den är alltså oftast ett säkert kort och en bra måttstock när jag äter på en ny hamburgerrestaurang.

I söndags tog min fru och jag en promenad till en lägenhetsvisning ganska nära city. Efter visningen fortsatte vi vår promenad ner till stan för att reflektera och diskutera om lägenheten över en lunchburgare på Lingon, Food & Friends. Restaurangen är belägen på Drottninggatan i Norrköping och serverar förutom hamburgare även pizza, pasta och sallad. Det är samma ägare som driver Lingonfabriken där man tidigare serverat ungefär samma hamburgare som i och med öppningen av Lingon, Food & Friends har stabiliserats och finputsats till det bättre. Brödet kommer nu från Saras bageri i Norrköping och köttet från olika närbelägna gårdar.

När hamburgaren tidigare endast serverades på Lingonfabriken hade den en väldigt varierande kvalitet beroende på kockens dagsform, kändes det som. Numera håller den alltid väldigt hög kvalitet och trots att köttet kommer från olika gårdar är den gemensamma nämnaren att det alltid är väldigt smakrikt och med väldigt bra hamburgerbröd. En stark rekommendation om du ännu inte varit där, med andra ord.

 

Leave a Reply