Prince & Pauper – en ölrecension

I samband med Systembolagets släpp av små partier den 4 augusti sker den svenska lanseringen av samarbetet mellan det svenska fantombryggeriet Omnipollo och det danska bryggeriet Mikkeller. Denna öl går i dagsläget att få tag på genom privatimport och i med den stundande sverigelanseringen tänkte jag dela med mig kring några tankar om drycken.

Prince & Pauper är en så kallad dry-hopped grisette med en alkoholstyrka på 3,9 %. Doften kännetecknas av en del aprikos och toner av jäst medan den till smaken är fruktig men samtidigt halvtorr med en besk eftersmak. Den känns väldigt mycket som en klassisk saison men är lite blekare i smaken, vilket jag tror beror mycket på den låga alkoholhalten.

Sammanfattningsvis är det en ganska fräsch och lättdrucken öl som passar bra en varm sommardag om man gillar ovan nämnda saison och belgisk öl. Definitivt värd att testa även om jag hade hoppats på lite mer från en collab av denna rang. Betyg: 3,5 / 5

Fun fact: I skapandet av Prince & Pauper har bryggerierna valt att låta sina designansvariga skapa en öl tillsammans medan ordinarie bryggansvariga, som synes på bild, fått skapa etiketten. Därav namnet som är taget från en av Mark Twains böcker om två pojkar som byter identitet med varandra. Jag misstänker att detta är en av anledningarna till att ölen inte riktigt levde upp till förväntan.

Leave a Reply