Ett besök på Dinè Burgers

Igår firade jag in helgen tillsammans med min käresta på Norrköpings allra senaste hamburgerhak, Diné Burgers. Restaurangen öppnade förra veckan och jag vet inte hur schysst det egentligen är av mig att bedöma stället eller maten när stället är alldeles färskt – men oavsett mina samvetskval kommer här mina spontana tankar om stället.

Lokalen är densamma som tidigare huserat både New Deli och senast T3, dit folk tidigare vallfärdade för snabba shots och dans på borden före nattklubbsbesöken. Under sommaren har de nya ägarna sett till att riva ut varenda minne av de tidigare krogarna och kvar återstår endast minimalistiska betongväggar, rustika träbord och några fototavlor som i sin tur fick agera fotobakgrund när några gäster passade på att föreviga (Instagramma) sitt besök.

Lokalen är förhållandevis liten och efter en stunds förvirring, då ingen personal möter upp oss vid entrén, inser vi att det verkar vara beställning vid baren som gäller. En tydlig meny på väggen bakom disken föreslår deras middags-deal bestående av burgare, fries och dip för endast 109 kr, följt av de olika valen av burgare och tillbehör. Trots att det ännu var tidig kväll under vårt besök hade stället hög ljudvolym likt under T3’s forna glansdagar, men denna gång på grund av betongväggarnas ekande sorl snarare än nattklubbsmusiken. Min beställning föll på restaurangens originalburgare bestående av dressing, sallad, tomat, ost och picklad gurka. Vanligtvis brukar mitt förstahandsval vara cheeseburgare men menyn skvallrade om att den kunde komma att innehålla mer dressing än vad som, enligt mitt tycke, är bra för en burgare. Men den blir definitivt mitt val under nästa besök (för fler besök blir det).

Hamburgaren serverades med mixed fries, det vill säga en blandning av krispig sötpotatis fries och mindre krispig pommes frites som förtärders utan problem tillsammans med den krämiga tryffelmajonnäsen. Burgaren i sig serverades varm med välrostat briochebröd, lagom mycket dressing och färska grönsaker, även om den inlagda gurkan kändes för framträdande i smaken. Det lite väl översaltade köttet (150 g) bestod av flera kvalitativa och nymalda köttstycken. Dessvärre serverades den genomstekt men hade en okej stekyta som hade kunnat vara krispigare och köttet hade överlag kunnat vara både smakrikare och saftigare.

Sammanfattningsvis är det absolut en bra hamburgare för ett bra pris som serveras på Diné Burgers och jag kommer definitivt gå dit igen, om än kanske inte för en romantisk middag. Samtidigt har hamburgerkedjan en bit kvar till Norrköpings bästa burgare och fram till dess ligger mina förhoppningar i att de åtminstone hinner förbättra sitt mediokra ölutbud. Betyg: 3/5

   

Leave a Reply