#4 – Burgers & Bangers

Östgöta Kök är i Norrköping en väletablerad restauranggrupp med fokus på lokala råvaror. De senaste åren har köksgruppen bland annat etablerat ett pastakök, en cocktailbar med street food och ett renodlat hamburgerhak med den gemensamma nämnaren att de serverar riktigt god mat.

Som en av de första större artisterna på Norrköpings hamburgerscen slog Östgöta Kök upp portarna till Burgers & Bangers under sommaren 2015 och som namnet antyder finns det både hamburgare och kvalitetskorv i menyn som kompletteras av en välkomponerad ölmeny.

I grunden är det klassiska hamburgare som serveras men med ett val av ingredienser som jag skulle påstå ger en lite vuxnare och annorlunda prägel på hamburgaren än vad en kan vara van vid. Att köket verkligen lägger tid och energi på att mala olika köttdetaljer och exempelvis picklar sina inlagda toppings märks väl i det goda slutresultatet där hamburgaren består av ett alltid lika saftigt kött serverat i ett färskt bröd från Finbageriet Kamraterna. Att kombinera hamburgaren med sides, snacks och en milkshake gjord från grunden skapar lite av ett dreamteam på bordet som omöjligt går att lämna med ett dåligt humör.

Det är inlägget är en del av topplistan över Norrköpings bästa hamburgare. 

Hemsida: Burgers & Bangers

Pris: 85 – 129 kr (ej inkl. fries) 

Lunchöppet: Nej 

Möjlighet att boka bord: Endast drop-in

Leave a Reply