#3 – Knäppingen – Bryggeri & Spiseri

Lite motsägelsefullt har jag valt att placera min favoritrestaurang på en tredje plats. Norrköpings första bryggeripub slog upp sina portar under hösten 2016 och ägs av fyra bröder som tillsammans driver den med en kunnig personal som alltid har full koll på vilka av deras drycker som passar till vilken rätt.

Att man inte fegar med kryddningen har blivit lite av kännetecken för restaurangen tillsammans med den alltid lika höga standarden på sina rätter. Utöver deras öl, som bryggs på övre våningen, serveras nämligen en amerikanskinfluerad meny med en stabil variation av rätter där jag nästan varje gång hittar en ny favorit. Att Knäppingens hamburgare är populär märks inte minst på menyn som under det senaste året utökat sin variation av dessa. Utöver den traditionella burgaren med kött serveras både en vegetarisk black bean burger och en fiskburgare, varav båda återstår för undertecknad att prova.

Norrköpings förmodligen snyggast presenterade hamburgaren, i sin förpackning och korg, består alltid av ett väldigt välkryddat kött av hög kvalitet inneslutet i ett schysst hamburgerbröd. Jag skulle våga påstå att Knäppingens cheeseburgare (som alltid smakar bäst med dubbelt kött) påminner starkt om McDonald’s motsvarighet och önskar förtydliga att det är en bättre komplimang än vad jag misstänker att den kommer uppfattas som. Bestående av ketchup, amerikansk senap, lök och pickles har de samma ingredienser men där den ena behandlats med betydligt mycket mer kärlek och bättre ingredienser vilket resulterar i en av Norrköpings bästa hamburgare.

Hemsida: Knäppingen 

Pris: 124 – 163kr (inkl. fries)

Lunchöppet: Nej

Möjlighet att boka bord: Ja

Leave a Reply