#2 – Lingon, Food & Friends

Under hösten 2016 utökade den väletablerade lunchrestaurangen Lingonfabriken genom öppningen av Lingon, Food & Friends nära Filmstaden i Norrköping. I samband med öppningen av Lingon, Food & Friends klargjordes väldigt snabbt att restaurangens fokus denna gång ligger på hamburgare, pizza och pasta. Detta känns inte bara i hamburgarens mycket jämnare kvalité utan även i dess smak.

Brödet är en så kallad ”potatobun” med hög spänstighet och luftighet lokalproducerad av amerikanskinfluerade bageriet Miltons All American. Liksom flera andra restauranger i Norrköping är köttet från Bjursunds Slakteri men genom att mala de utvalda styckdetaljerna själva har man lyckats åstadkomma Norrköpings absolut mest välsmakande hamburgerkött som tillagas med en riktigt krispig stekyta och bra kryddning.

Utöver hamburgare serveras både pizza, pasta och fräscha sallader vilket innebär att restaurangen är ett ganska säkert kort om någon i ett större sällskap mot förmodan inte skulle känna för Norrköpings näst bästa hamburgare likväl som den mest prisvärda.

Hemsida: Lingon, Food & Friends 

Pris: 89 – 119 kr (inkl. fries)

Lunchöppet: Ja

Leave a Reply