#1 – Burgarbaren

OBS – Restaurangen har stängt ner verksamheten

Belägen i hjärtat av Knäppingsborg hittar vi Burgarbaren som figurerar som en sorts bakficka i källaren till den välrenommerade restaurangen Krog Asken. Hit kommer folk för en snabb middag likväl som för några timmars ölhäng med vänner och bordspel till utlåning nära tillhands.

Menyn består i huvudsak av hamburgare med tillbehör men har inför den senaste säsongen utökats med tilltugg och förrätter likväl som klassiska milkshakes. Burgarbaren har dessvärre enbart öppet säsongsvis under årets mörkare månader vilket innebär att den kommer som regelbunden tröst varje år då sommaren kommer till ända och uteserveringar packas ned.

Att personalen bakom restaurangen hyser stor kärlek för hamburgare är lätt att se i deras paradrätt. Den består nämligen alltid av högkvalitativa och lokalproducerade ingredienser så som ett hamburgerbröd från Landerholms Bageri och ett kött malet av utvalda detaljer från Bjursunds Slakteri. Just denna kombination av det väldigt mjuka och luftiga brödet tillammans med ett alltid lika välhanterat och saftigt kött utgör utan tvekan grunden till Norrköpings bästa hamburgare. De olika variationer toppings är kanske inte alltid de mest kreativa men slår definitivt ändå alla strängar rätt vilket gör att jag garanterat aldrig kommer tröttna på att återkomma för en hamburgare eller två.

Det är inlägget är en del av topplistan över Norrköpings bästa hamburgare

Hemsida: BurgarBaren

Pris: 110 – 130 kr (inkl. fries)

Lunchöppet: Nej

Möjlighet att boka bord: Endast drop-in

Leave a Reply