Wine makers lunch – Pane Fresco

Förra veckan blev jag inbjuden till en så kallad wine makers lunch hos Pane Fresco. Inbjudan gällde mig och en vän där de bjöd in oss att fira 10 års jubilem för Ricco Di Montemassis BiB på den svenska marknaden. Det kändes väl värt att ta ledigt några timmar från jobbet för att kunna deltaga.

Väl på plats bjöds vi på välkomstdrink i form av en riktigt god Zonin Prosecco under lite mingel med eventansvariga och andra deltagare. Lunchen bestod av fyra stycken speciellt framtagna italienska rätter som Paolo Roberto och Pane Fresco stod för medan vinmakarna hade valt ut fyra stycken viner att matcha den med. Den riktigt goda och välmatchade mat- och dryckesmenyn såg ut som följande:

Förrätt: Rullader på italiensk lufttorkad skinka från Parma, fyllda med hummerröra.
Dryck: Rocca di Montemassi Syrosa (rosé)

Förrätt nr 2: Gigantipasta fylld med ricotta och sparris, med en scampiragu
Dryck: Rocca di Montemassi Calasole (vit vin)

Varmrätt: Oxfilé bräserad med marsalavin och tryffel, serverad med håslever och en tryffeldoftande potatispuré.
Dryck: Rocca di Montemassi Sangiovese BiB (rött vin)

Efterrätt: Krossad ricottafyllt krokantrör med kanderad apelsin och pinjenötter.
Dryck: Castello d’Albola Vinsanto (efterrätts vin)

Vinerna och deras historia presenterades av en Italiensk representant från vingården i Italien som även deltog vid minglet samt rörde sig mellan borden under lunchen, så vi deltagare hade möjlighet att diskutera vin och ställa frågor. Dessutom delade vi bord med en representant från dryckesimportören Pernort Ricard och även med Paolo som tidigare hälsat alla välkomna och presenterat, samt serverat, de olika rätterna.

Mat- och dryckesupplevelsen var både riktigt intressant och kul. Det kändes väldigt givande med de många kunniga representanterna på plats som man kunde diskutera med och ställa frågor till, inte minst för undertecknad som vanligtvis håller mig till öl. Mina två favoritdrycker var det röda vinet samt efterrättsvinet. Även proseccon är något jag kommer hålla utkik efter i framtiden.

Leave a Reply