Casual Street Food

Casual serverar inte bara den bästa hamburgaren jag ätit i Malmö, de har även stadens utan tvekan sexigaste ölhylla, som i sig självt gör restaurangen värt ett besök. Med några få ord skulle jag beskriva Casual som Malmös motsvarighet till Flippin’ Burgers. De är måna om att laga så mycket av sin mat som möjligt från grunden (fråga om deras chilisås med namnet ”Death”, skrivet på en tejpbit!) och använder sig så mycket som möjligt av lokala råvaruproducenter, vilket i sig gör att de enligt mitt tycke förtjänar en eloge. Även inredningen är en del av likheten till Stockholmsrestaurangen.

Deras dubbla cheeseburgare innehåller 2 x 100 gram kött, karamelliserad lök och chipotleketchup. Brödet, som bakas av ett lokalt bageri, hade en lagom spänstighet var lagom luftigt samtidigt som det stod emot väl mot övriga ingredienser. Chipotleketchupen var minst sagt superb, med en hetta som inte tog överhand och en sötma som höll sig lagom i balans mott köttets sälta.

Köttets styckesdetaljer är jag dessvärre osäker på, men det kändes definitivt både välbalanserat i sin fetthalt och mycket smakrikt, tillika väl hanterat av köket som serverade det med stekgraden medium. I sin helhet är det en grymt bra hamburgare, där även tillbehör som pommes frites och ovan nämnda chilisås visade att de håller kvalitet i sina andra produkter. I den tidigare nämnda ölhyllan finns en hel del aktuell humlig- och suröl från både Sveriges, och närliggande Danmarks, bästa bryggerier (tänk: Stigbergets, Omnipollo, Mikkeller). Och att personalen vet vad för öl de rekommenderar och varför är helt klart ett stort plus.

Casual street food är absolut värt ett besök, där jag starkt rekommenderar dubbelt kött i hamburgaren och där den ordinarie hamburgaren levererar snäppet bättre än deras smashade variant, som figurerar hyllning till restaurangens food truck. Kan också intyga att det veganska alternativet levererar, något annat vore väl konstigt på en så bra restaurang?

Leave a Reply